Archive for децембар, 2015

Прва награда на такмичењу „Класик арт“

Још једна награда, и то прва, стигла је у руке ученика краљевачке музичке школе на време да стави најлепши могући печат на најуспешнију такмичарску сезону коју су ђаци и професори ове школе имали од њеног оснивања. Са признањем које је у Шапцу освојио млади гитариста Реља Јаковљевић краљевачки „Стеван Мокрањац“ може да се похвали са чак 113 награда током 2015.
детаљније…

Новогодишњи концерт

Синоћ је пред препуном салом КРАЉЕВАЧКОГ ПОЗОРИШТА одржан НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ, последњи у низу којим смо на свечани начин испратили стару годину. Утисци су фантастични. Изузетно смо поносни на своје ученике и професоре који су синоћ заблистали пуним сјајем.

Kонцерт дувачког одсека

Вечерашњи, сјајан концерт дувачког одсека !!! Честитке професорима и ученицима !!!

Концерти гудачког одсека

Синоћ су у сали Музеја одржана два дивна концерта ученика гудачког одсека основне и средње школе који су завршени одличним наступом хора средње школе !!! Све честитке професорима и ученицима !!!

Додела стипендија фондације „Петар Богавац и Анђелко Савић“

Наши ученици на додели стипендија фондације „Петар Богавац и Анђелко Савић“.

Најава новогодишњих концерата

Зимска радионица БЛУЗ гитаре

Музичка школа организује радионицу Зимска радионица БЛУЗ гитаре у сарадњи са КУЛТУРНИМ ЦЕНТРОМ ЛЕГАТ.  Службени телефон 0648954311. Е-маил kulturnicentarlegat@gmail.com и  mokranjackv@gmail.com, тел.036-321-872 064-8953-317. Рад се базира на упознавању и схватању блуз музике, као и на свирачком делу који се односи углавном на већ афирмисане свираче (гитаристе), тј. оне свираче који познају основну технику свирања гитаре… Рад у малом комбо саставу …
детаљније…

Зимска радионица I master class за дувачке иструменте

Музичка школа организује радионицу I master class за дувачке иструменте у сарадњи са КУЛТУРНИМ ЦЕНТРОМ ЛЕГАТ.  Службени телефон 0648954311. Е-маил kulturnicentarlegat@gmail.com и  mokranjackv@gmail.com, тел.036-321-872 064-8953-317. На курсу ће те научити како правилно да дишете и које технике дисања и пирења све постоје. Како ћете одсвирати тонове које до сада нисте могли ни замислити. Имаћете прилику поставити питања на које вам до
детаљније…